Bonjour Trails vårresa 2012

Kanske svårt att riktigt gå in i känslan nu när hösten kopplar greppet och soltimmarna drar med flyttfåglarna. Men bortom raketer och champagnefuktade läppar som lovar nyordning, i slutet av april närmare bestämt, är sannolikheten stor att du vill befinna dig på den franska Rivieran. Lämna ett Sverige som kisar i det obarmhärtiga blekljuset, för att springa 52 eller 33 kilometer med det gnistrande Medelhavet i blickfånget. Överge de grusiga gångvägarna som Gatukontoret glömde, för att ge benen full frihet att löpa genom det sköna Esterelmassivet.

Datum för resan: 27 april (fredag) till 30 april (måndag). Vi flyger till Nice. Vi bor i Cannes. Det utvalda loppet heter Trail des Balcons d’Azur (går söndagen den 29 april) och har etablerat sig som en upplevelse- och skönhetsreferens inom trailfrankrike. Två distanser: 52 km (2400 höjdmeter) eller 33 km (1800 höjdmeter). Här kan du se några bilder från en tidigare upplaga.

OBS! Slut på (av mig bokade) bäddar på det aktuella hotellet. Men låt inte det hindra dig om du vill ner och springa. Skicka ett mejl så hjälper jag till att hitta ett bra boendealternativ. Umgås gör vi framförallt utanför hotellets väggar.

Antalet platser är 16, varav 16 redan är reserverade (senaste uppdatering 4 dec). Antalet platser styrs av antalet bokade rum. Blir resan fulltecknad gör jag givetvis allt för att få loss ytterligare rum. Vi kommer att bo på det tvåstjärninga hotellet Hôtel PLM i Cannes (3, rue Hoche), beläget cirka 7 km från start- och målområdet i Mandelieu-la-Napoule. Från flygplatsen i Nice går det som på räls att ta sig till Cannes. Transporterna mellan Cannes och Mandelieu-la-Napole sker via lokalbuss och taxi. Jag har valt att boka boende i Cannes av den enkla anledningen att prisvärda hotell med hög platstillgång, i direkt anslutning till start- och målområdet, redan i skrivande stund (oktober) är en bristvara. Dessutom är Cannes en roligare plats att befinna sig på före och efter tävling.

Flyg bokas av var och en utifrån tycke och smak. Jag kommer att flyga ner med Brussels Airlines (från Bromma flygplats, Stockholm, med mellanlandning i Bryssel) tidigt fredag morgon. Det är givetvis roligast att resa i grupp, men för flexibilitetens skull gör alla sina egna val av avrese- och hemresetider, varför hotellet blir den naturliga uppsamlingsplatsen.

Varför ska du följa med på den här resan? Först och främst för att kunna säga att du var med. Loppet kommer att tala för sig självt och du kommer att lyssna, delvis hänförd, delvis med andetagen sjungande i öronen. Om du aldrig sprungit utomlands förut, så blir det en upplevelse i sig. Att dessutom välja att springa i trailkulturens förlovade land Frankrike, är att ge din passion till löpning fullt svängrum. Slutligen är det rikedomen som bor i mötet mellan människor som delar ett intresse som kommer att lyfta 2012 års sista aprilhelg till minnets hall of fame. Du kommer att återvända till Sverige med förnyad aptit för löpning (förmodligen med lätt stela ben).

Vad kostar eländet då? Allt utgår från självkostnadshorisonten. Boendet (3 nätter) kommer att gå på cirka 1100 kronor. Flyget prispressar du. Mitt alternativ kommer att landa runt 1400 kronor. Loppet kostar 300 kronor. Du behöver ett läkarintyg för att delta och om det kan du läsa mer här. Kringtransporter cirka 400 kronor. Mat: Restaurangernas menyer är kulinariska minfält och där kan det bli hur dyrt som helst! Bara en så’n sak som segerchampagnen bäste svensk måste bjuda övriga på… Så säg en totalsumma för resan på mellan 4000 – 6000 kronor. Posten för inköp av utrustning sorterar jag till kategorien ”livsnödvändiga kostnader”, vilken borde täckas upp bra med stöd från eventuella barnbidrag och förskingrade pengar från hushållets allmänna matkassa.

Är du redo att möta våren med glädjetårar i ögonen? Då gör du följande: Skicka ett meddelande via formuläret nedan där du skriver ”Jag bokar en plats till Bonjour Trails vårresa 2012”. Detta betyder i klartext att du till 100% beslutat följa med. Du förbinder dig därmed (moraliskt) att betala din del i boendet i det fall att du av någon senare anledning inte kan resa (och givetvis förutsatt att rummet inte längre kan avbokas utan merkostnad och att platsen inte övertas av någon annan). När du väl anmält dig kommer du att få fullständiga instruktioner för allt det praktiska.
Om du inte önskar anmäla dig men har frågor att ställa (eller om du är sugen på att anmäla dig men behöver ytterligare klargöranden), ber jag dig göra det via den här e-postadressen.

Med förhoppning om ditt deltagande,
Viktor Winterglöd (trailfantast och franskspråkig före detta reseledare)

[hr]

[contact_form email=”viktor.winterglod@gmail.com” subject=”Bonjour Trails vårresa 2012″]

[hr]

[fblike style=”standard” showfaces=”true” verb=”recommend” font=”lucida grande”]

Kommentera

kommentarer