Det sa bara klick

”Sen har det fortsatt att klicka mest hela tiden…”

Lånar Hans kungliga höghets ord från 1976, då kärleken till Silvia var fyra år gammal och somliga levde i snibblöja. Tiden gick. Familjen Bernadotte växte, internet såg ljuset och muspekaren har aldrig gått hetare än idag. Försök inte läsa in några orsakssammanhang här. Allt jag menar är att Victoria, Madeleine och Philip föddes, www.com blev en realitet och klicken alltmer högfrekventa. Så nu sitter vi framför våra skärmar och speglar oss i möjligheternas och återvändsgrändernas tävlingskalendrar. Eller vad man nu går loss på.

Kan inscription vara franskans mest välljudande ord? Fick igår iväg 2012 års Anmälan Royal. Den som skriver in mig i startlistan till la Diagonale des Fous på Réunion. 18 oktober är inte i morgon precis, men deltagarkvoten är förmodligen fylld inom ett dygn. Anmälan öppnade i förrgår morse klockan 07:00 och eftersom vår jord överbefolkas av dårar, så hängde jag på låset i rädsla över att inte få en chans att uppleva smärta och trötthet långt bortom känslan som rann över mig då Ranelid, likt Melodifestivalens tolkning av en tungotalande frikyrkopastor, tog sig till final. Jag trodde kardinalironin dog ut med 90-talet? 1350 platser är reserverade åt de öfasta, 1000 platser åt övriga världsmedborgare. Alltså, klockan var 06:59 i förrgår. Kan se oss framför oss, mestadels män (viss slagsida inom genren trailultralöpning), vid tangentbord i spridda delar av världen, alla redo att mörda en server.

Our website to register on line cannot still be in order. Registrations xill be reopened later. Thank you for understanding. Absolut! All förståelse i världen, så länge jag får min biljett till vulkanön. En halv dag senare ringer Mattias Gärdsback upp (en av tre) och ger mig (två av tre) tips om en kringmanöver som slutligen tar mig hela vägen till betalningsbekräftelse, och inte långt senare meddelar även Fredrik Holmgren (tre av tre) att han har sitt namn i guldskrift.

Så nu är det sju och en halv månads väntan på att få hamna i den klassiska post mega race-badkarspositionen. Förlåt Tobias (vars deltagande i 2011 års upplaga av tävlingen du kan läsa om här) för att jag exponerar dig ännu en gång, men bilden är så uttrycksfull.

Fram till dess får man hålla sig sysselsatt. Som en liten slumpmässig tribut till släkten Bernadotte (som härstammar från Pyrénéerna), är jag, sedan nitlotten i UTMB-dragningen, även anmäld till le Grand Raid des Pyrénées i slutet av augusti. För att summera sensommaren och hösten har jag 322 km och drygt 18000 höjdmeter att tampas med, fördelat på två utmaningar. Hur blev det så här? Som min mamma skulle kunna förväntas inflika. Klick, klick.

[divider]

[fblike style=”standard” showfaces=”true” verb=”like” font=”lucida grande”]

Kommentera

kommentarer