Franska drömstigar/5 massiv, 2015 – så var det…

Den 12-21 juli levde jag i sällskap med Fredrik den äldre, Mia, Björn, Fredrik den yngre och Claes, i en mysig bubbla av långa dagar bland Frankrikes vackra bergslandskap. Vår väg- och campingtripp tog oss mellan massiven Bauges, Vanoise, Quéyras, Ecrins och Vercors. Tälten slog rot på campingplatser i Annecy, Pralognan-la-Vanoise, Vallouise och Treffort. Löpningen var precis så fin som bilderna nedan visar.

Den avrundande tävlingen Trail des Passerelles du Monteynard blev en svettig historia för oss alla, men inte alla lät farten dö på grund av värmen. Björn sprang in på en strålande 22:a plats (55 km). Fredrik den yngre kom 4:a i 35 km-loppet och vann dessutom sin ålderskategori (en skånepåg att hålla utkik efter i framtiden…). Mia, även hon 35 km-löpare, placerade sig i V1-klassens förrum. Vi övriga lallade glatt i 55 km-loppets mittfåra.

Som om inte all deluxelöpning, de sköna baden, den goda maten, det trevliga umgänget räckte, så spenderade vi den avslutande dagen mitt bland sprutor och blodpåsar. Nej då, den 16:e etappen av Tour de France (mellan Bourg de Péage och Gap) var förmodligen ren som en alpsjö, och uppe i Col de Manse (1 269 m) levde vi finkultur under gassande provencesol, i sponskepsar och allt!

Rapporterat om resan

Mia skrev en fin rapport från veckan, som du kan läsa här. Ytterligare bilder, tagna av Claes, hittar du här.

Bonjour Trail Camp 2016

Nästa år planerar jag för ett trail camp i Vallouise (nära Briançon), där man under cirka 3 veckor kan komma då man behagar och ”hoppa in i” ett matigt löp- och aktivitetsprogram. Det hela tänkt att även passa aktiva barnfamiljer. Olika boendealternativ kommer att erbjudas. Håll utkik under senhösten efter mer info, och ännu bättre, [iphorm_popup id=”14″ name=”NYHETSBREV – Sign up”]fyll i ditt namn och din mejladress här, för att få Bonjour Trails nyhetsbrev (så missar du inga härligheter).[/iphorm_popup]

Kommentera

kommentarer