Fully fan, varmt som in i Helvetia och satans sugen på morgondagen

Sänggång före tävling i Frankrike har aldrig varit min starka sida. Om fem timmar, klockan 03.00, ska jag upp. Därefter vidare upp till starten av Trail du Tour des Fiz. Sitter i ett vackert trähus i les Contamines (Mont Blanc-trakter) som jag fått låna av kompis till kompis. Ute i mörkret lurar de omgivande bergssiluetterna och temperaturen har dalat till en sansad nivå.

Jag var över till Schweiz idag. Rekognosering inför höstens resa till KM Vertical de Fully. Kommer att bli hur bra som helst. En del av mig ville gå längre upp än de 50 höjdmeter av banan jag nosade på. Övriga 99 procent nöjde sig med några bilder, att solen gick i moln då och då, att konstatera att jag och alla ni som hänger med den 17-20 oktober för resten av livet (högst troligt) kommer kunna droppa linan: ”Här var det brant, men inte lika brant som när jag var i Fully 2013”. Som en fiskehistoria om att fånga en blåval, helt enkelt.

Hann även med att sticka upp till skidorten Tzoumaz. Där är det tänkt att vi ska springa dagen före vertikalen. Blev mest till att hitta ingången till områdets stigar. Lika fult som stationens kabinhus var, lika fina förutsättningar för juste löpning verkar det finnas.

Väl tillbaka i frankrikehoods igen hämtade jag nummerlappen uppe i Plaine-Joux, platsen för skottet i morgon bitti. Smock med löpare som pastafestade på tävlingsområdet, bara ett stenkast från den startplats för skärmflygning som jag stod och drömde mig bort vid ett tag.

Är du en sådan som gillar att följa löpare under pågående tävling, så är det möjligt. På den här länken kan du bevittna framgång och förfall.

Ska nog ändå jobba på min svaga sida nu. Morgondagen förtjänar ett uns av ork. 61 km, +5000 höjdmeter väntar.


Trail du Tour des Fiz - Karta

Nedan, bilder från dagen. Startområdet för KM Vertical de Fully, vid la Belle Usine (gammalt kraftverk förvandlat till kulturevenemangslokal), första backen (är mycket brantare än vad det inte ser ut), omgivande vinodlingar, Tzoumaz, Plaine-Joux.

 

Fully - Rekognosering 2013 - 1Fully - Rekognosering 2013 - 2Fully - Rekognosering 2013 - 3Fully - Rekognosering 2013 - 4Fully - Rekognosering 2013 - 5Fully - Rekognosering 2013 - 6Fully - Rekognosering 2013 - 7Fully - Rekognosering 2013 - 8Fully - Rekognosering 2013 - 9Fully - Rekognosering 2013 - 10Fully - Rekognosering 2013 - 11Fully - Rekognosering 2013 - 12Plaine-Joux - 1Plaine-Joux - 2Plaine-Joux - 3

Kommentera

kommentarer