Inside Outside

Buljongen av de här raderna har förärats plats i septembernumret av tidningen Outside. Kul att på så sätt ytterligare få glänta på dörren till bonjourtrail.se. Välkommen in om du är förstagångsbesökare! Sajten vill vara en inspirationskälla och terapisession i ett. Bär du inte redan ett sug efter naturmättade långlopp, så hoppas jag kunna väcka det till liv. För många dagdrömmar och för få tillfällen att få leva ut dem? Mellanlanda här då och då och hitta en och annan textrad att stilla desperationen. En och annan video att sätta inre bilder i rörelse.

För övrigt skriver jag för att roa och informera också. Gillar ordens inneboende kraft och förmåga att väcka alla möjliga känslor till liv, och jag kommer att göra mitt bästa för att hålla dig som läsare vaken. Vad gäller informationsbiten så ligger tyngdpunkten på att presentera det som bäst sätter fokus på traillöpning i Frankrike, nämligen loppen. Under menyfliken Départ (franska för start) hittar du ett urval av alla de tävlingar som Frankrike erbjuder. Tävlingskalendern visar upp samma mångfald som de franska stormarknadernas yoghurtkylar. Ät dig mätt!
Utöver loppen har jag det såväl kort- som långsiktiga målet att skriva om alla de som delar passionen för traillöpning. Intervjuer kommer bli ett återkommande inslag.

Vidare. Vad vore skutten mellan stockar och stenar utan en uppsjö tingeltangel och bjärt lysande attiraljer på din kropp? Nakenlöpning, det är korrekt. Lika mycket som jag älskar känslan av att springa baywatch style längs stranden (minus den där röda), så talar hemmets förvaringsutrymmen sitt tydliga språk – kläderna och prylarna är mina tystlåtna men besjälade vänner. Ok, jag erkänner villigt att den där tishan från Frankfurt Marathon, med fototryck på magen (startfållor i fågelperspektiv), har gått i graven. Via vårsmutsiga fönster och hushållssoporna. Men i stort är paltorna, skorna, klockorna, stavarna, pannlamporna, ryggsäckarna, variationer på temat glädje. Ett medel dit om inte annat. Du kan därför förvänta dig en och annan rad om en och annan produkt. Inte för att västvärlden ber om mer konsumtion, men för att vissa högt hållna livsvärden, uthållighetsidrott i mitt fall, trollbinder plånboken.

Varför Frankrike? Jag har manglat alltför många verbformer och glosor för att inte hålla språket vid liv. Je cours, tu cours, il/elle/on court, nous courons… Men språkunderhållet är en parentes vid sidan av den stora feta glädjen i att kasta sig ut i det äventyr som varje ny start i en trailtävling innebär. Diverse omständigheter har gjort att jag gång efter annan tar fransk mark och jag har inga planer på att avsluta mitt långdistansförhållande med landet. Det fyller mig med lust att springa och det fyller mig med iver att upptäcka. Och du är välkommen att slå följe.

På återseende,
Viktor

Kommentera

kommentarer