Kullamannen och de två fransmännen


Drygt två veckor har gått och Kullamannen och hans 56 kilometer har nästintill släppt taget om mina ben. Jag hade en obeskrivligt bra långhelg i Skåne. Eller, beskrivligt bra faktiskt. De fem dagarna under solen innebar premiär för min (lågmälda) satsning på inkommande turism. Mitt begär efter traillöpning väcktes till liv i Frankrike för tio år sedan. Tjugotalet ”courses de trail” senare har en ambition att få fransmän och fransyskor att upptäcka svenska stigar tagit form. Hade svårt att tänka mig ett bättre arrangemang än det ”kullamännen” levererar, och en vackrare miljö än den kullabergsbygden serverar, för ett första välkomnande av franska löpare. Med facit i hand har jag även svårt att tänka mig två trevligare förstaturister än Philippe och Serge, vilka nappade på min inbjudan i vintras.

Philippe och Serge sprang inte bara torsdagskvällens pannlampslöp The Dark Side och lördagens huvudnummer Kullamannen – Himmel, hav och helvete, två lopp som de gillade väldigt mycket. Nej, de åt också. Boendet på Rusthållargården var synonymt med god mat, vilket vi mätta konstaterade sittning efter sittning. Därutöver tog jag fransoserna till Rut på skäret (himmelska silltallrik till skogsfåglarnas sång), Skanörs Fiskrögeri (förföriska fiskrätter i havets närhet) och Mölle Krukmakeri (välsmakande lunchrätter, avnjutna i en rogivande trädgård). Därutöver, jacuzzi och bastu, strandnära löpning i Skanör, besök i Kullens fyr samt guppig båttur längs Kullahalvöns dramatiska kustlinje. Lägg till det många trevliga samtal och det här börjar likna ett smetigt facebookinlägg.

Fredrik ”i vått och torrt” anslöt fredag kväll för att ge skånevistelsen en än mer skimrande guldkant. Samma kväll pratade Mikael ”Stigarna” Björk och jag inför ett intresserat gäng under rubriken Hej Stig!. Det gjorde vi med ambitionen att tänja på formen för ett normalt föredrag om löpning, om så’na nu finns. Tycker vi lyckades ganska bra.

Och så det där med att springa Kullamannen, från min egen horisont betraktat. Det är fett! Nog ordat.

Ser redan fram mot att avnjuta 2015 års stora sammankomst i söder. Vi ses.

 

 

Kommentera

kommentarer