Franska drömstigar – 5 massiv / 12-21 juli 2015

Om du ska åka på en enda löpresa i sommar…

(RESAN ÄR FULLTECKNAD.)

Upplägget är enkelt. Vi ses på flygplatsen i Genève söndagen den 12 juli klockan 18.00 och återvänder dit på förmiddagen, tisdagen den 21 juli. Däremellan har vi upplevt mer i löparskorna än vad som borde vara lagligt. Det är åtminstone vad dina vänner kommer att skrika ut i avund och förtvivlan då de inser vilken pärla till semestervecka du upplevt.

Löpning i 5 olika alpmassiv: Bauges, Queyras, Vanoise, Ecrins, Chartreuse. Deltagande i tävlingen Trail des Passerelles du Monteynard, med olika distanser att välja mellan (55 km, 35 km, 13 km). Och som grädde på brie-osten avnjuter vi folkfesten kring den 16:e etappen av Tour de France!

Jag, Viktor Winterglöd, kör er mer stadig arm mellan våra olika boningsplatser (fyra olika campingplatser) och guidar bland franska drömstigar och alptoppar. Dag för dag växer vi samman till en organisk samling blågula semesterfirare och löpare, som under den sydfranska solen njuter av hänförande vyer, ljumma kvällar, 14 juli-fyrverkerier över Briançon, supermarchéernas yoghurthyllor, och allt annat som ryms under fransk flagg. Om du vill passa på att slipa på din hårt förvärvade skolfranska, så hjälper jag dig hitta rätt bland orden.

5 platser väntar på att fyllas. Allez allez!


Till och från Genève

För att ta sig till och från Genève de aktuella datumen (och om du flyger från Stockholm), så är det Lufthansas avgångar som (i dagsläget, 23 mars) funkar bäst.


 

Och från Köpenhamn…
Hur avancerad löpare behöver du vara?

Resan lämpar sig för dig som springer regelbundet och som har erfarenhet av traillöpning. Tävlar gör vi (i den grad man önskar) under Trail des Passerelles du Monteynard, i slutet av veckan. Innan dess är det löpning i sansad mak och med fokus på omgivningar och naturupplevelser. Du bör ha erfarenhet av att springa och vandra om vartannat, flera timmar i sträck. Hör av dig om du är osäker på din nivå i förhållande till den löpning vi kommer att genomföra.


Preliminärt program

12 juli (söndag)

Vi sammanstrålar i Genève. Hyrbilen avgår 16.00 i riktning mot den vackert belägna alpstaden Annecy. Vi slår upp våra tält och beger oss in i Annecy för middag i stans äldre kvarter.

13 juli (måndag)

Löpning i Bauges-massivet. Därefter åker vi till alpbyn/skidorten Pralognan la Vanoise och slår ner våra bopålar på resans andra camping. Bad längs vägen.

14 juli (tisdag)

Franska nationaldagen till ära löper vi i magnifika Vanoise-massivet. På eftermiddagen river vi vårt läger och åker till Briançon och vår tredje campingplats (här stannar vi tre nätter). På kvällen firar vi under fyrverkeriernas sken.

15 juli (onsdag)

Vi beger oss till Queyras-massivet och springer upp på Tête de la Cula (3 121 m). Eftermiddagen öppnar för bad, eller något lokalt äventyr (till exempel via ferrata).

16 juli (torsdag)

Stora upplevelser i antågande, då vi påbörjar vår löpning in i Ecrins-massivet. Vi beger oss in i ett dramatiskt landskap, mitt bland omgivande 3000-meterstoppar, med siktet inställt på Glacier Blanc. Dagen bjuder på många höjdmeter.

17 juli (fredag)

Dags att lämna briançontrakter och styra mot Grenoble, där vårt sista campingplats väntar. Vi springer i Chartreuse-massivet, upp till toppen av Mont Granier.

18 juli (lördag)

Vi vilar från löpningen, hämtar nummerlappar till söndagens lopp och hittar på något skoj i Grenoble.

19 juli (söndag)

Trail des Passerelles du Monteynard.


20 juli (måndag)

Vi tar plats längs den 16.e etappen i Tour de France, som går mellan Bour-de-Péage och Gap.

21 juli (tisdag)

Hemresedag. Se till att boka ett eftermiddagsflyg (från Genève).

 

Frågor?

Skriv dem i valfritt kommentarsfält nedan. Eller mejla om du är blyg.

Runt en månad före avresa kommer du att få en packlista. Om det obligatoriska läkarintyget läser du här.


Boka din resa!

LÄS FÖLJANDE NOGA:

Eftersom priset på resan är beroende av hur många som anmäler sig, så får du i din anmälan ange din smärtgräns. Det vill säga, vilket av de två beloppen som är det högsta du kan tänka dig att betala för att följa med. Då tillräckligt antal löpare anmält sig (för att matcha din smärtgräns), kommer du att få en faktura på anmälningsbeloppet 2 000 kr (att betala inom 10 dagar). Din anmälan är då (du betalt anmälningsbeloppet) bindande och avbokning sker enligt Bonjour Trails särskilda resevillkor. I början av juni får du en faktura på restbeloppet (baserat på hur många som då är anmälda). Om deltagare därefter tillkommer, så kommer du att återbetalas mellanskillnaden som uppstår mellan det gamla och det nya priset.

Lät ovanstående krångligt? Läs igen, därefter, varmt välkommen med din anmälan!


[iphorm id=”10″ name=”Drömstigar 2015″]

 

 

 

Kommentera

kommentarer

4 kommentarer

 • fredrik 20 april, 2015   Reply

  Hej, det låter helt fantastisk med denna resan men det som håller tillbaks en direkt anmälan är frågan om min egen kapacitet. Som referens kan jag väl säga att jag gör ca 33.40 på milen så plan mark går väl an men kan man klara sig på en hyfsad bra löpform i dessa branter i Frankrike?
  Mvh

  • Viktor Winterglöd 20 april, 2015   Reply

   Nåd Fredrik! 🙂 Ordet hyfsad har fått sig en rejäl statushöjning. Det låter onekligen som att du har en bra löpekonomi och styrka. Inga problem för dig att hänga med. Enda frågetecknet rör väl om du väljer att springa 55 eller 35 km på loppet. Har du ingen vana av längre pass i backig terräng så kanske ultran svider lite i överkant.

   Vi kan väl höras via telefon och prata! Jag skickar ett mejl med mitt nummer.

 • Inget_knas 20 mars, 2015   Reply

  Äntligen!

Låt tangentbordet gå hett!