LÖPNING, YOGA OCH ÄVENTYR I VERDON / 2-6 MAJ 2018

Välkommen att slå följe till franska Provence och Sydalperna, där floden Verdon plöjer fram genom en drygt 2 mil lång och bråddjup canyon. En plats för hänförelse, en plats för lugn, en plats för kroppen att spela ut hela sitt rörelseregister. En långhelg som rymmer yoga, löpning, via ferrata och canyoning. Som tar dig från meditativt lugn till adrenalinrusningar, genom stunder av gemenskap och vacker natur.

Christina Svärding och Viktor Winterglöd (i samarbete med lokala äventyrsguider) visar dig vägen till upplevelser att minnas!

Vi bor på Domaine de la Graou, som även rymmer vår yogasal och en liten klättergrotta.

PROGRAMMET I STORA DRAG

2 MAJ (ONSDAG)

Flyg till Nice. Biltransport till Verdon. Liten löprunda och yoga.


3 MAJ (TORSDAG)

Löp- och vandringsutflykt i Verdon Canyon. Rundvandring i vackra byn Moustiers-Sainte-Marie. Yoga.


4 MAJ (FREDAG)

Äventyrsdag: Via Ferrata och Canyoning.


5 MAJ (LÖRDAG)

Löp- och vandringsutflykt i Verdon Canyon. Yoga.


6 MAJ (SÖNDAG)

Biltransport till Nice. Längs vägen, lunchstopp längs Rivieran och svalbad i Medelhavet.

ANTAL PLATSER

12

PRIS

9 900 kr

INGÅR

Svensk (fransktalande) löpguide
Svensk yogainstruktör
Lokal via ferrata-guide
Lokal canyoning-guide
Boende
Halvpension (frukost/middag)
Samtliga grupptransporter, inkl. flygtransfer

INGÅR INTE

Flygresa
Luncher
Drycker och snacks

FRÅGOR & SVAR

HUR DUKTIG LÖPARE MÅSTE JAG VARA FÖR ATT ORKA DELTA I LÖPUTFLYKTERNA?
Du bör kunna springa 5 km utan att stanna, på runt 30 minuter (om du tar i, på flackt underlag). Någon gång inför resan har du sprungit 10 km, om än med några gå-pauser. Det underlättar om du har vana av att springa i kuperad terräng. Vi kommer att varva löpning med gång, då vi ger oss i kast med en hel del backar som är för tuffa att springa i.


HUR LÅNGT OCH LÄNGE SPRINGER VI PER UTFLYKTSDAG?

Mellan 15 och 20 km, cirka 3-5 timmar. Det låter mycket för den oerfarne, men timmarna rymmer inte bara löpning, utan också vandringspartier och pauser för återhämtning, fotografering med mera.


BEHÖVER JAG NÅGON SPECIELL UTRUSTNING FÖR LÖPUTFLYKTERNA?

Ja, ett par bekväma löparskor med sula med bra grepp, är ett bra skoval. Du kommer att behöva en liten ryggsäck för att bära med dig dricka, snacks, förstärkningsplagg. Du får utrustningslista i god tid före avfärd.


JAG ÄR NYBÖRJARE PÅ YOGA, ÄR DET ETT PROBLEM?

Nej. Christina håller pass som alla kan delta på.


ÄR VIA FERRATA OCH CANYONING OBLIGATORISKT?

Givetvis inte. Men det är två riktigt häftiga äventyr som rekommenderas. Om du har problem med höjder och vatten blir både via ferrata och canyoning en extra utmaning. Erfarenheten ger att även smått höjdrädda, efter mjuk upptrappning och med god gruppanda, lyckas riva av 5-metershopp ner i azurblått vatten.


VILKET FLYG? NÄR BOKAR JAG?

Från Stockholm till Nice flyger vi direkt med Norwegian (avresa 09.40, 2 maj – hemresa 20.55, 6 maj). Flyg från andra orter måste ha liknande ankomst- och avresetid till och från Nice. Resan bokas av DIG först då du fått klartecken från oss arrangörer. Vi behöver minst 8 deltagare för att genomföra resan.


HUR BOR VI?

Vi bor på Domaine de la Graou, i enkel- eller dubbelrum (med separata sängar). WC och dusch utanför rummen, i fräscha utrymmen.


OCH MATEN?

På Domaine de la Graou har vi halvpension (frukost/middag). Rätterna är vegetariska. Vi äter på lunchställen under våra utflykter.

BOKNINGSREGLER & VIKTIG INFO

> Anmälan är bindande.

> Anmälningsavgift à 3 000 kr (faktura via mejl). Slutbetalning av resterande belopp efter mottagande av slutfaktura (via mejl, 60 dagar före avresa).

> Avbokningsregler: Läs Bonjour Trails särskilda resevillkor.

 

Anmälan - Verdon - 2018

ANMÄLAN TILL LÖPNING, YOGA & ÄVENTYR / 2-6 MAJ 2018

Kost, allergier, funderingar...