Verdon 2018 - 19

YOGA, LÖPNING OCH ÄVENTYR I VERDON / 1-5 MAJ 2019

Välkommen att slå följe till franska Provence och Sydalperna, där floden Verdon plöjer fram genom en drygt 2 mil lång och bråddjup canyon. En plats för hänförelse, en plats för lugn, en plats för kroppen att spela ut hela sitt rörelseregister. En långhelg som rymmer yoga, löpning, via ferrata och/eller canyoning. Som tar dig från meditativt lugn till adrenalinrusningar, genom stunder av gemenskap och vacker natur.

Christina Svärding och Viktor Winterglöd (i samarbete med lokala äventyrsguider) visar dig vägen till upplevelser att minnas!

Vi bor på Domaine de la Graou, som även rymmer vår yogasal och en liten klättergrotta.

PROGRAMMET I STORA DRAG

1 MAJ (ONSDAG)

Flyg till Nice. Biltransport till Verdon och vårt boende, som ligger 2 km från byn La Palud sur Verdon. Yoga (kväll).

 

2 MAJ (TORSDAG)

Yoga (morgon). Löpning/vandring med start och mål i vackra Moustiers-Sainte-Marie, följt av lunch och utforskande av byn. Yoga (kväll).


3 MAJ (FREDAG)

Yoga (morgon). Äventyrsdag: Via Ferrata och/eller Canyoning. Lunch i det fria (medhavda smörgåsar). Yoga (kväll).


4 MAJ (LÖRDAG)

Löp- och vandringsutflykt i Verdon Canyon (Sentier Blanc-Martel). Lunch på Auberge du Point Sublime. Möjlighet att springa från lunchrestaurangen till vårt boende (cirka 6 km). Yoga (kväll).


5 MAJ (SÖNDAG)

Utomhus-yoga i soluppgången, om vädret vill. Därefter ligger dagen öppen för långsam färd mot Nice flygplats. Inget spikat program, vi ser om det finns ”upplevelseluckor” att täppa till från föregående dagar. Mest troligt gör vi en kortare vandring ner i den äventyrliga kanjonen, äter en picknick, för att sedan ta bilarna ner mot kusten, med stopp för tidig middag i någon pittoresk by. Till exempel Tourettes-sur-Loup

Verdon 2018 - 24Verdon - Atlas Copco - 2017 - 4

ANTAL PLATSER

12

PRIS

9 900 kr

INGÅR

Svensk (fransktalande) löpguide
Svensk yogainstruktör
Lokal via ferrata-guide
Lokal canyoning-guide
Boende
Halvpension (frukost/middag)
Samtliga grupptransporter, inkl. flygtransfer

INGÅR INTE

Flygresa
Luncher
Drycker och snacks

FRÅGOR & SVAR

HUR DUKTIG LÖPARE MÅSTE JAG VARA FÖR ATT ORKA DELTA I LÖPUTFLYKTERNA?
Du bör kunna springa 5 km utan att stanna, på runt 30 minuter (om du tar i, på flackt underlag). Några gånger inför resan har du sprungit 10 km eller längre, om än med några gå-pauser. Inför resan behöver du träna på att springa i kuperad terräng, gärna på skogsstigar. Vi kommer att varva löpning med gång, då vi ger oss i kast med en hel del backar som (för många) är för tuffa att springa i.


HUR LÅNGT OCH LÄNGE SPRINGER VI PER UTFLYKTSDAG?

Mellan 6 och 19 km, cirka 2,5-5 timmar. Timmarna rymmer inte bara löpning, utan också vandringspartier och pauser för återhämtning, fotografering med mera.


BEHÖVER JAG NÅGON SPECIELL UTRUSTNING FÖR LÖPUTFLYKTERNA?

Ett par bekväma löparskor med sula med bra grepp, är ett bra skoval. Du kommer att behöva en liten ryggsäck för att bära med dig dricka, snacks, förstärkningsplagg. Du får utrustningslista i god tid före resan.


JAG ÄR NYBÖRJARE PÅ YOGA, ÄR DET ETT PROBLEM?

Nej. Christina håller pass som alla kan delta på.


ÄR VIA FERRATA OCH CANYONING OBLIGATORISKT?

Givetvis inte. Men det är två riktigt häftiga äventyr som rekommenderas. Om du har problem med höjder och vatten blir både via ferrata och canyoning en extra utmaning. Erfarenheten ger att även smått höjdrädda, efter mjuk upptrappning och med god gruppanda, lyckas riva av 5-metershopp ner i azurblått vatten. Att fira sig ner längs rep är ett vanligt och kul inslag. Firningar på 30-50 meter förekommer.


DEN DÄR TRÅNGA TUNNELN PÅ EN AV BILDERNA, MÅSTE MAN GÅ IGENOM DEN? 

Ja, på lördagens löpning/snabbvandring längs Sentier Blanc-Martel måste man passera en flera hundra meter lång tunnel. Har du grav klaustrofobi är det ett problem. Vid lättare obehag räcker säkerligen gruppens stöd för att göra tunnelvandringen till en ljusare upplevelse.


VILKET FLYG? NÄR BOKAR JAG?

Från Stockholm till Nice flyger vi direkt med Norwegian (avresa 09.40, 1 maj – hemresa 20.55, 5 maj). Flyg från andra orter måste ha liknande ankomst- och avresetid till och från Nice. Resan bokas av DIG först då du fått klartecken från oss arrangörer. Vi behöver minst 6 deltagare för att genomföra resan.


HUR BOR VI?

Vi bor på Domaine de la Graou, i dubbelrum eller trippelrum (med separata sängar). Som ensamresande kommer du dela rum med andra. Sängarna är av olika snitt och hårdhet. WC och dusch utanför rummen, i gemensamt utrymme (varje rum har en egen duschkabin).


OCH MATEN?

På Domaine de la Graou har vi halvpension (frukost/middag). Rätterna är vegetariska. Vi äter på lunchställen, eller picknick, under våra utflykter.

BOKNINGSREGLER & VIKTIG INFO

> Anmälan är bindande.

> Anmälningsavgift à 3 000 kr (faktura via mejl). Slutbetalning av resterande belopp efter mottagande av slutfaktura (via mejl, 60 dagar före avresa).

> Avbokningsregler: Läs Bonjour Trails särskilda resevillkor.

 

Anmälan - Verdon - 2019

ANMÄLAN TILL LÖPNING, YOGA & ÄVENTYR / 1-5 MAJ 2019

Kost, allergier, funderingar...