Och vinnarna är…

Ultra-Trail Mont-Blanc. Klockan 10:00 idag rasslade det till i anmälningslistorna och lottningsresultatet redovisades, lämnade hoppfulla löpare med antingen ett ”Refusé”, eller ett ”A payer”. Det förstnämnda innebär givetvis att man i slutet av augusti är förpassad till att springa på andra stigar än just UTMB:s, det sistnämnda att man står i skuld till tävlingen. Först, casha resterande belopp av anmälningsavgiften. Sen, i augusti, lösa ut 166 km och 9600 höjdmeter. Benen bjuder!

Jag är refuserad, slipper betala och kan därför blicka mot alternativa tävlingar. Ett lopp som lockar är Grand Raid des Pyrénées, det går en vecka före UTMB. Nästintill identisk sträcka och klättring. Till GRP krävs inga kvalificeringspoäng, utan organisationen utgår från att du kommer förberedd och vet vad du ger dig in på. I dagsläget är drygt 500 löpare anmälda och taket är satt till 850.

Åter till UTMB. Något som gläder mig enormt är att Jonas Buud springer i år. Jag tror att det kommer resultera i blågult bland de 5 främsta. Ingen press Jonas om du läser det här! Dags att Sveriges anonymaste ultrahjälte får ta klivet ut i Mont Blanc-massivets sensommarljus. Ser redan fram emot att höka över lajvresultatrapporteringen.

Grattis till alla er om fick en nummerlapp!

[hr]

[fblike style=”standard” showfaces=”true” verb=”like” font=”lucida grande”]

Kommentera

kommentarer