Öga mot öga

Facebook, WordPress, Twitter… Utmärkta språngbrädor ut i gamla hederliga mänskliga kontakter. Hur roligt man än tycker det är att hamra tangenter och posta bilder, så är det oöverträffat skoj att andas samma luft som den eller de man kommunicerar med. Vildmarksmässan den gångna helgen, och cirkeln är sluten igen. För här sitter jag avskärmad. Trycker på bokstäver och laddar upp bilder.

Den där marockoresan. Jag fick tillfälle att prata om den från Äventyrsscenen och från Pathfinder Travels monter. Pathfinder Travels, en göteborgsbaserad resebyrå som förmedlar stora upplevelser i småskaligt format. Jag och deras Pelle Aronsson piskade förhoppningsvis upp hungern efter äventyrlig MTB-cykling och trejllöpning, hos de som vågade sig på en sittplats framför scenen.


Pelle Aronsson
Viktor Winterglöd - Vildmarksmässan 2013

I övrigt kul att träffa många både nya och bekanta ansikten.

Gänget från Pathfinder Travels givetvis. Nicke, Pelle, Kim, Bo, Mikael, Angel, Johan.

Camilla, från Funbeat. Kände mig hedrad av din och dina kompisars närvaro framför scenen. Roligt att eftersnacka också.

Christine Hägglund från marockoresan, som själv talade och då om löpning i Jämtlandsfjällen (något jag missade till förmån för VAB, föräldrasporten i ropet).

Christine - Marocko

Löparpolare Daniel Skog, som nyligen gjorde en kanonlopp över Trans Gran Canarias 119 km.

Daniel-Skog-TransGranCanaria2013

Claes Rönnkvist, löparkompis vunnen under cannesresan i fjol…

Claes

… och medresenär både till Signes Trail om en knapp månad och till tränings-, chill- och tävlingsveckan i Ancelle första veckan i juli. Dit ska även Jonas, som också dök upp på Vildmarksmässan och gick från att ha varit en konversation i G-mail, till egen hög person. Sympatisk kille som lovade gemensamt långpass på Upplandsleden för oss fyra som ska tillbringa de sju dagarna tillsammans. (Det finns fortfarande plats för två löpare till, om du är den som är den.)

Erik Ahlström, diplomat på Salomons ambassad i Sverige, som inte bara sett till att placera Salomon Trail Tour stadigt i den svenska trejlmyllan. Han var även med på, jag har nämnt den förut, marockoresan. Alltid ett nöje att umgås med och till hösten stockholmare den stackaren! Nej då, det blir bra det här.

Erik-Marocko

Och så Dojan, Kristofer (marockoresan ja). Ständigt plirande ögon och outtömligt med sköna äventyrs- och tävlingsberättelser att damma av. Inspirationskälla.

Kristofer

Thomas ”Totteman” Lummi, från SLDK (Stockholms Långdistansklubb). Klubben som arrangerar episka tävlingar som Sörmland Ultra Marathon, Rogers Bergstävling och Hammarby Alpine Marathon. Vi snackade trevligt diversesnack, men Thomas var också klart inspirerad att följa med på, du vet vilken resa, den 30 november i år. Varmt välkommen Thomas!

Jag träffade även en spännande duo som i slutet av mars kastar sig ut på en fantastisk löparodyssé. Carina Borén och Kristina Paltén ska inom loppet av knappa 4 månader avverka sträckan Istanbul – Stockholm. 300 mil löpning och 35 mil paddling (de avslutar med att länka ihop Helsingfors – Åland – Stockholm). Du kommer kunna följa äventyret via deras twitterflöde.

Miklagård till Stadsgård

Fredrik Schlyter behöver förmodligen ingen presentation för de initierade, jag hade bara halvt koll på honom. Norrköpingsbo, klättrare, men troligtvis mest exponerad som fotograf. Avslappnad, rolig och med en portfolio som håller din blick fången och fascinerad. Utforska hans gärning här.

Trango Tower "Nameless Tower"

Tack för en trevlig helg alla!

 

Kommentera

kommentarer