Scandinavian Outdoor Games, tältpinne genom handen och snart så

Jag var på Scandinavian Outdoor Games i Falun för två helger sedan. Sumpade chansen att få en autograf av Pansar från Gladiatorerna, men återvände hem med andra ljusglimtar i närtidsminnet. Jag och Pelle från Pathfinder Travels hade ett litet utställartält där vi försökte dra uppmärksamhet till Pathfinders trailrunningresa (samt deras cykelresa) till Marocko. Tyvärr svårfångat intresse bland de som hittade förbi vår del av Lugnets skidstadion. Denna första upplaga av Scandinavian Outdoor Games var en höjdare på många sätt, men publiktillströmningen nådde aldrig kravallstaketstatus. Mer än något var det utövarnas helg, då en mängd tävlingar kördes. Icebugs mördarbacksrejs, multisportsprinten Flinta Vestling Invitational, Salomon Trail Tour, Nya Långa Lugnet (MTB), Slopestyle Jam med mera.

I tillägg till tävlandet, en mängd häftiga uppvisningar (i bland annat parkour) och en uppsjö clinics. Jag höll i två stycken på lördagen, där först två och senare femton löpare slöt upp för att låta mig dela med mig av övningar, tips och tankar kring stiglöpning. Det var skoj och alla deltagare verkade uppskatta springet.

I övrigt, många genombekanta och halvbekanta på plats. Skön- och snabbspringande Mattias och Caroline. Erik Ahlström, Salomons leende märkesambassadör, och delar av klanen därtill: Andreas Svanebo, Per ”Killen i buren” Johansson, Miranda Kvist. Träffade även extremt löpstarka Anna från resan till Signes Trail i april och hennes multisportande supersnubbe Jari Palonen. Dessutom min sensei från skärmflygskursen i Åre förra året, Lars från Skysport. Falun ägde!

 


I helgen som gick, första hjälpenkurs med inriktning på vildmarksliv. Den hölls i och kring en orienteringsklubbstuga i Härskogen utanför Lerum, med Lena Conlan från NOLS Wilderness Medicine Institute som drill sergeant. Även detta veckoslut, sköna och innehållsrika dagar med folk från Pathfinder Travels: Pelle, Nicke och Mattias (samt tiotalet andra kursdeltagare). Roliga, uppstyrda, engagerade och kunniga Lena lämnade inte utrymme för en död minut, i sin drivna iver att öka våra chanser att tackla hjärtstopp, kvävning, brännskador, stickskador, skärskador, stukningar, urledvridningar, nedkylningar, benbrott, medicinsk chock, med mera. Teaterblodet flödade, oscarsstatyetterna haglade och skratten lurpassade bakom de olika iscensättningar som gjordes för att gång efter annan ge oss chansen att rädda livet på varandra. Som mest spännande blev det när Pelle gick från livlös man med cykelhjälm till aggressiv man med cykelhjälm (och en påtänds rörelsemönster).

Förutom grymt lärorika kursdagar, blev det grymt umgängesrika kvällar, med odiskutabelt klimax i lördags kväll. Klättring på Aspenklipporna i Lerum. En sån där kväll då väder och stämning lirar i de högre divisionerna. Tack livet!

 

Och nu då? En vecka till lastad bil och kompasskurs Frankrike. Lata dagar med familjen. Pulshöga dagar på stigarna, och en och annan skärmtur i det blå. Det kan bli bra. Mycket.

Kommentera

kommentarer