Ultra Trail Mamma Barn

På fredag klockan 16.30 tar jag och de övriga (i runda slängar) 2000 löparna våra första steg av femtioelva miljarder, i Ultra Trail Mont Blanc. Utöver den givna tuffheten i att springa, gå och hasa de 168 kilometrarna och de 9 600 höjdmetrarna – från Chamonix, till Italien, till Schweiz och åter till Frankrike och Chamonix igen – så blir det förmodligen en oöverstiglig uppgift att inte komma hem med starka minnen och en eftersmak av pizza bakad i vedeldad ugn. Plus någon pryl kanske. Kompressionsband för pannbenet?

Och som en joker i leken, min mor bland supporterleden. För ett första möte med Alpernas Mekka. För att försöka förstå vad hennes son funnit bland bergen och stigarna. Kanske till och med hitta en alternativ förklaring till ultralöpandet, en som raderar barndomstrauman och vuxenkriser från orsakskedjan. Tror att hon kommer haja. Känna atmosfären. Kanske helt glömmer påminna om långkalsonger och mössa!

Vi är ett antal svenskar som springer under ”UTMB-veckan” som rymmer fyra tävlingar. Du läser om respektive lopp här. Nedan, startlistorna.

För att följa oss är det här du ska kika in med jämna mellanrum. Skriv in startnummer (se i listorna nedan) i sökrutan, och då du får upp den valda löparen kan du växla vyläge (3 lägen: banprofilvy, listvy och kartvy) via ikoner snett uppe till höger, för att se var löparen befinner sig, hur många kilometer och höjdmeter hen har tagit sig, med mera.

För diverse liverapporter, cliquez ici.

Starttider:

PTL (300 km/24 000 hm):
Måndagen den 26 augusti (idag alltså!), klockan 22.00.

TDS (119 km/7 250 hm):
Onsdagen den 28 augusti, klockan 07.00.

CCC (100 km/5 950 hm):
Fredagen den 30 augusti, klockan 09.00.

UTMB (168 km/9 600 hm):
Fredagen den 30 augusti, klockan 16.30.

Startlistor UTMB-veckan 1Startlistor UTMB-veckan 2

[hr]

[fblike style=”standard” showfaces=”true” verb=”like” font=”lucida grande”]

Kommentera

kommentarer