UTMB CCC TDS PTL – Preliminära startlistor för svenskarna

Idag klockan 10:00 presenterades resultatet av lottningen som avgjorde vilka som får springa något utav loppen Ultra Trail Mont Blanc (UTMB), Courmayeur – Champex – Chamonix (CCC), Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) och La Petite Trotte à Léon (PTL), alla inslag i Europas största årligen återkommande, ska vi kalla det, trailfestival. Den långa kön av löpare som vill ta sig an de spektakulära landskapen runt Mont Blanc, har framförallt siktet inställt på en startplats till UTMB eller CCC, varför flest nekas delta i just de två loppen.

Reglerna säger (än så länge) att den som nekats plats ett år, har förtur till nästa. Och just på den kvoten fick jag min entrébiljett (till UTMB) redan före nyår. Det blir ett första försök att bärga UTMB:s 168 km och 9 600 höjdmeter. UTMB har inte haft vädergudarna med sig de senaste åren, med modifierade och inställda lopp som följd. Tror därför starkt på ett solskens-2013, med stjärnklara nätter och dagar då sikten endast begränsas av hur mycket din haka släpar i marken.

34 svenskar, tre danskar och en amerikanska, startar under svensk flagg. (”A payer” = när du betalt anmälningsavgiften har du din startplats säkrad.)

Grattis alla som tog sig hela vägen till startplats!

Kommentera

kommentarer